Hvor kommer idéen fra?

Konceptet bag Writers Walk

Udsigt - koncept - Writers Walk
Hvad betyder navnet?

’Writers Walk’ betyder ’Forfattere går’. Det er der nemlig mange forfattere, der gør.

Tænk bare på Søren Kierkegaard, der er kendt for at vandre København tyndt for ”at tænke sig sine bedste tanker til”. Jeg vil gerne vise dig hvorfor ved at lægge et ekstra lag på vandreoplevelsen. Her handler det om lysten og modet til at skrive – ikke selve slutproduktet.

Sætter man et apostrof på ’Writer’s Walk’ betyder det ‘forfattervandring’ eller ‘forfatterens vandretur’, og det er ’Writers Walk’ også – men vi er flere der går sammen, derfor mangler apostrofet i virksomhedsnavnet (og så er det jo også mere web-egnet uden apostrofen må jeg erkende). Til gengæld kan en vandretur kaldes for en ’Writer’s Walk’. Sådan er der så mange finurligheder, når man arbejder med sprog. 

En idé udfoldet i Coronaens kølvand

Idéen til Writers Walk opstod i sin helt spæde form under en kop netværkskaffe sammen med Gertrud Latif Knudsen, Ph.D. i virksomhedskommunikation og iværksætter. Vi sparrede i foråret 2019 jævnligt om, hvor vi skulle hen i vores arbejdsliv. Ønsket om at komme til at leve af noget, vi brændte for, lå i os begge.

Mine øjne lyste ved tanken om vandring og skrivning, og Gertrud sagde: ”Du skal da lave et Writer’s Trail!”

Sådan blev frøet lagt, men det tog en pandemi at få det til at spire.

Webinarer og vandreture

Da Danmark blev lukket ned under Corona-krisen i marts 2020, tog min familie og jeg i sommerhus på Endelave, hvor vi isolerede os med hjemmeskoling, morgensang og onlineaktiviteter. Vi var omgivet af natur med bølgeslag og vintertrætte egetræer, der så småt begyndte at vågne af dvalen til et nyt forår.

Mellem alle online tilbuddene deltog jeg i flere, der havde med skrivning at gøre. Blandt andet deltog jeg i skriveøvelser på Zoom med Facebook-gruppen Bare Skriv faciliteret af Charlotte Heje Haase. Jeg oplevede, at når jeg skrev uden andet formål end at lade ordene flyde uhindret ud af pennen og smed den kritiske overdommer på porten, fik jeg adgang til en skrivelyst, jeg havde glemt, jeg havde.

Det slog mig, at når skriveøvelser så effektivt øgede min lyst til at skrive, kunne jeg måske gøre dem endnu mere inspirerende ved at tage dem med ud i naturen. Så jeg begyndte at tage min notesbog med på vandringer i naturen. Charlotte Heje Haase interviewede mig senere om konceptet. Det kan du læse på hendes blog: Bare skriv.

Den første Writer’s Walk kan du læse om her.

Writers walk - Birgit vandrer
Writers Walk

Læs mere

Writers walk - notesbog - kvadrat
Skriveøvelser

Læs mere

Lyng - Øvre - Endelave
Vandring

Læs mere

Hortenseia - årstider i Writers Walk
Årstider

Læs mere

Sådan foregår en Writer’s Walk

På infografikken kan du se en skematisk oversigt over en Writer’s Walk.

Vi mødes ved det aftalte sted og hilser på hinanden, før vi begynder dagens vandring.

Efter nogle kilometer stopper vi og holder første skrivestop. Vi skriver 10 minutter og tager en opsamlende snak om øvelsen bagefter.

Så går vi videre. Det kan være en silent walk med plads til fordybelse.

Efter en tid stopper vi igen og laver næste skriveøvelse med udgangspunkt i dagen og stedet. Der er skrivning i 10 minutter og efterfølgende samtale.

Alt efter strækningen af dagens Writer’s Walk kan der være en eller flere skrivestop mere. Vi lægger også spisepause ind på de længere ture.

 

Sådan foregår en Writers Walk

Har du spørgsmål vedr. Writers Walk, er du mere end velkommen til at kontakte mig.

Kontakt mig her!

5 + 9 =

Kom med

Writers Walk sætter fokus på lysten og modet til at skrive.
Prøv en Writers Walk

Prøv en Writers Walk

Få en video tilsendt, hvor jeg guider dig på en Writers Walk. Videoen koster dig kun din mailadresse.

Og du får derudover en masse tips til at skrive og vandre. 

Tak! Nu skal du bare bekræfte din tilmelding i mailen, jeg har sendt til dig.