Vandringens mål

Hvad er vandring?

En fod foran den anden

Vandring er for mig en gåtur, der har selve bevægelsen som mål. Det vil sige en gåtur, der har fokus på at være i naturen og lade fødderne tage styringen.

Det er ikke selve destinationen, der er målet, men oplevelsen af, at kroppen er i bevægelse og modtager indtryk fra alle sanser. Vinden i håret og mod huden. Lugte og dufte fra dyr og planter, der pirrer næsen. Farver og former af alle slags, der skaber skønne landskaber og deltaljer, som øjet kan fordybe sig i. Smagen af regndråber eller vilde brombær. Lyden af fugle, der synger og blade, der rasler i trækronerne.

Vandreruter

Danmark er fuld af vandreruter, og der er masser af inspiration at hente på hjemmesider og i Facebookgrupper. På Vandreruter.dk kan du finde inspiration til ruter og links til masser af blogs og relevante hjemmesider.

Min egen favoritrute er naturligvis KaninoenEndelave, som jeg selv er initiativtager til. Jeg er også meget glad for Kyststien, der går langs den jyske østkyst mellem Snaptun og Juelsminde. Min kommende roman foregår på Hærvejen, som jeg har gået i etaper af 4-5 dage i løbet af 2017 og ’18.

Troldeslugten - Writers Walk konceptet
Konceptet

Læs mere

Writers walk - notesbog - kvadrat
Skriveøvelser

Læs mere

Writers walk - Birgit vandrer
Writers Walk

Læs mere

Hortenseia - årstider i Writers Walk
Årstider

Læs mere

Skovvej - Boller

Beklædning og udstyr

En vandretur i sommersol kan man nok overtale de fleste til, men vandring er dejligt i al slags vejr (næsten). Når det er koldt, skal du sørge for varm beklædning i flere lag, så du kan tage nogle af lagene af efterhånden, som du går dig til varmen. Når det er vådt, skal du have et godt regnslag eller regntøj, din krop kan ånde i.

Vigtigst er fodtøjet. Det er en yndet beskæftigelse blandt vandrere at diskutere vandrestøvler og strømper. Da jeg købte mine første vandrestøvler, gjorde jeg den klassiske fejl at købe dem for små. Jeg gik et par hundrede kilometer i dem, før jeg gav op og købte et par Salomon-støvler to størrelser større, end jeg bruger i almindelige sko. De havde Goretex og holdt vandet effektivt ude. Jeg har siden slidt flere par op. Mine nuværende vandrestøvler er fra Hanwag og lavet af ruskind. Dem er jeg utroligt glad for. De holder mine fødder tørre, selvom der kommer nok så meget vand.

Kom med

Writers Walk sætter fokus på lysten og modet til at skrive.
Prøv en Writers Walk

Prøv en Writers Walk

Få en video tilsendt, hvor jeg guider dig på en Writers Walk. Videoen koster dig kun din mailadresse.

Og du får derudover en masse tips til at skrive og vandre. 

Tak! Nu skal du bare bekræfte din tilmelding i mailen, jeg har sendt til dig.