Hvad vil det sige at skrive?

Flowskrivning på vandring

Alle kan skrive

Mange går med en drøm om at skrive. Måske har du en fantastisk livshistorie – din egen eller en i din families – der skal fortælles. Måske har skriveopgaverne på jobbet bare altid været det, der var det sjoveste, men rammerne blev for stramme, så du fik ikke skrevet det, du egentlig gerne ville. Måske kan du bare godt lide følelsen af at skabe noget helt nyt, når dine ord finder vej til papiret og får sit eget liv. Måske vil du gerne skabe forandringer ved at fortælle noget, som ingen andre kan få ud i verden.

Måske har du din helt egen grund. Du vil bare gerne skrive, fordi det føles rigtigt.

At skrive er en beslutning

Men det med at skrive er en beslutning. Du skal sætte dig ned og begynde at sætte ord på papiret eller skærmen. Og det kan være svært.

Bo Skjoldborg beskriver i sin bog ”Flowskrivning” fire typer af skrivende, som har forskellige grunde til ikke at få skrevet lige så meget, som de gerne vil:

  • Den travle – får hele tiden nye opgaver ind på bordet, så der aldrig bliver tid til at komme tilfredsstillende i hus med teksten
  • Den isolerede – sidder alene og får ikke feedback på sine tekster eller sin proces
  • Perfektionisten – går i stå fordi den indre kritiker bremser skrivningen, og ingenting føles godt nok
  • Den kompetencesvage – mangler rutinen i at skrive, men skal bare have modet til at øve sig
Troldeslugten - Writers Walk konceptet
Konceptet

Læs mere

Writers walk - Birgit vandrer
Writers Walk

Læs mere

Lyng - Øvre - Endelave
Vandring

Læs mere

Hortenseia - årstider i Writers Walk
Årstider

Læs mere

Blomster - pen

Den håndskrevne tekst

På Writers Walk skriver vi i hånden. Med pen og notesbog. Ude i naturen og med inspiration fra vores egen bevægelse og omgivelserne.

Denne tekst er skrevet på computer, og du læser den på en skærm. Jeg sletter og flytter rundt, uden at jeg kan se bagefter, hvad jeg har ændret (eller i hvert fald kun med besvær).

Men tekster skrevet i hånden kan noget særligt. Det går langsommere. Der er en taktil tilfredsstillelse ved at mærke pennen bevæge sig over papiret. Jeg kan se på min håndskrift, hvordan mit humør var den dag, jeg skrev teksten i min notesbog. Ordene findes rent fysisk på et stykke papir og forsvinder ikke umiddelbart ud i den blå luft, hvis jeg glemmer at gemme.

Flowskrivning

Skrivningen på en Writers Walk er flowskrivning, hvor du skal skrive uafbrudt i et kort tidsrum. Det kan være 10 minutter, hvor du skriver løs uden at løfte pennen fra din notesblok. Du får en bunden opgave af mig på baggrund af den vandring, vi er på. Måske om noget, vi har set i naturen eller en oplevelse, vi har haft. Måske skal du associere til noget i dit eget liv.

Det vigtigste i flowskrivningen er, at du ikke stopper med at skrive – deraf navnet. Du skal lade ordene flyde, også selvom du ikke synes, du har nogen. Så skriver du simpelthen det: ”Jeg ved ikke, hvad jeg skal skrive. Mon der kommer noget…” Så viser det sig nemlig, at de kommer. Ordene altså.

Kom med

Writers Walk sætter fokus på lysten og modet til at skrive.
Prøv en Writers Walk

Prøv en Writers Walk

Få en video tilsendt, hvor jeg guider dig på en Writers Walk. Videoen koster dig kun din mailadresse.

Og du får derudover en masse tips til at skrive og vandre. 

Tak! Nu skal du bare bekræfte din tilmelding i mailen, jeg har sendt til dig.