Stemningsfuld natur og kultur

Gå og gys på Bjerre Arrest

Book din vandretur

Torsdag den 20. juni 2024 kl. 10-15

Det særlige ved Writer’s Walk på Bjerre Arrest

‘Gå og gys ved Bjerre Arrest’ er turen for dig, der drømmer om at skrive en krimi eller bare vil med på en spændende tur i et stemningsfuldt område sprængfyldt med historier.

På turen får du en rundvisning i den gamle arrestbygning, hvor vi også vil sidde og skrive. Vi går fra arresten til Bjerre Skov og laver skrivepauser på vejen over til Galgebakken, hvor fortidens forbrydere risikerede at ende deres dage.

Bjerre Arrest og kulturhistorien

Bjerre Arrest er en gammel fængselsbygning fra 1846, som har en særlig historisk betydning for området, og som har fungeret som arrest og fængsel i mere end 100 år. Bygningen ejes i dag af Foreningen til Bjerre Arrests bevarelse. Foreningen arbejder for at sikre, at Bjerre Arrest bevares som et vigtigt kulturhistorisk monument, og åbner dørene for os, så vi kan få en fornemmelse af historien der har udspillet sig her.

Skriveøvelser der sætter fantasien igang

Skriveøvelserne på turen handler om at komme i gang med at skrive fængende historier. Vi vil lade fantasien få frit løb og mærke den rene skriveglæde. Omgivelserne inspirerer til spændende historier, især i krimigenren. Derfor laver vi øvelser, der sætter skriveprocessen i gang og kan hjælpe dig videre, når du kommer hjem og vil skrive din krimi.

Tilbage til oversigten over alle vandringer

Cellegang - Bjerre arrest

Turen inkluderer: Forplejning (sandwich, drikke, kage, kaffe), skrivematerialer og facilitering.

Målgruppe: Alle der har lyst til at skrive, være i naturen og kan gå min. 5 km i kuperet terræn. Vi holder lange pauser undervejs.

Deltagerantal: Max 12 deltagere

Underviser: Cand. mag. Birgit Juel Martinsen, Writers Walk

Rundviser og guide ved Bjerre Arrest: Jan Simris og Mikael Mogensen, Foreningen til Bjerre Arrests Bevarelse

Pris

995 kr. (inkl. moms)

Tilmelding: Udfyld tilmeldingsformularen for at tilmelde dig. Du modtager bekræftelse hurtigst muligt herefter.

Arrestforvarerbolig - Bjerre Arrest

Program

  • Vi mødes ved Bjerre Arrest kl. 10.
  • Dagen begynder med en rundvisning i den gamle arrest.
  • Efter rundvisningen og den første skriveøvelse begynder vandreturen til Bjerre Skov og Galgebakken.
  • Undervejs holder vi tre skrivepauser, hvor du bliver guidet gennem øvelserne.
  • Vi spiser frokost ca. midtvejs på turen i skoven.
  • Vi afslutter på Bjerre Arrest med en sidste skriveøvelse og tip til at skrive videre på de historier, der er kommet i løbet af dagen.
Jan og Mikael - Bjerre Arrest

Ildsjæle på Bjerre Arrest

På Bjerre Arrest bliver vi vist rundt af Jan Simris (t.v.). Senere møder vi Mikael Mogensen, som kender historierne fra Galgebakken i Bjerre Skov, hvor vi går på vores Writer’s Walk.

Udsigt ved Galgebakken

Tinghus og fængsel

Hvis du har kørt gennem landsbyen Bjerre nær Horsens, har du uden tvivl lagt mærke til det markante, rå bygningsværk med tremmer for vinduerne fra hovedvejen. Når du passerer bygningen, kan du fornemme den spændende historie, der har udspillet sig i de gamle lokaler.

Bjerre Arrest er opført i 1846 som tinghus og arrest for Bjerre Herred, dvs hele Juelsminde-halvøen øst for Hatting. I 1911 byggedes cellefløjen og tinghuset ombyggedes i nogen grad, så bygningerne omfattede i alt 15 celler fordelt på 4 etager: Tingsal på 1. sal, hvor der afholdtes rettergang, samt arrestforvarerens private bolig i stueetagen, og stalden, hvor der har været kreaturer og grise.

2. verdenskrig

Fra 1919 – 1922 stod arresten tom, fra 1923 – 1932 blev bygningen udlejet til Horsens Statsfængsel, og fra 1939-45 blev det anneks til fængslet. I 1943 købte staten arresten af Vejle Amt og de danske myndigheder brugte det under besættelsen til at arrestere og dømme danske statsborgere, som modarbejdede besættelsesmagten.

Efter krigens afslutning sad værnemagere fængslet i de gamle celler.

Giv et gavekort

Hvis du vil give en bæredygtig gave, der forandrer og glæder. Læs og bestil her.

Kom med Writers Walk til Bjerre Arrest på en eventyrlig dag fuld af skrivning og spændende historier. Din skrivelyst og skrivemod får næring, samtidig med at du får indblik i fortidens mysterier.

Med alt betalt kan du fordybe dig i krimigenrens inspirerende omgivelser og få en oplevelse, der vil være med til at åbne for dit potentiale. 

Tilmeld dig "Gå og gys på Bjerre Arrest" her

15 + 2 =

Skriv til din slægt Boller skov forår sti header

Betingelser i forbindelse med køb hos Writers Walk

Ved tilmelding skal du angive en personlig mailadresse, som anvendes til udsendelse af kvittering, program og evalueringsskema. Vær opmærksom på, at din tilmelding først er registreret, når du har modtaget en kvittering pr. mail.

Tilmeldingen er bindende, og deltagergebyret refunderes ikke. Bliver du forhindret i at deltage, kan tilmeldingen overdrages til en anden. Writers Walk skal have besked om overdragelse af tilmelding hurtigst muligt på mail: kontakt@writerswalk.dk.

Betaling sker efter modtagelse af bekræftelse og faktura på Mobilepay: 649092.

Rabatter og tilbud kan ikke kombineres.

Aflysning/flytning af Writers Walk-aktivitet

Writers Walk forbeholder sig ret til at flytte en Writer's Walk eller andre aktiviteter til en anden dag i tilfælde af dårligt vejr (fx dagsregn), som umuliggør gennemførelsen af udendørs aktivitet. Deltagerne får mulighed for at vælge en anden, tilsvarende Writer's Walk, hvis den nye dato ikke passer.

I tilfælde af aflysning pga. sygdom eller andet uforudset fra kursusholders side, refunderes det fulde beløb til deltagerne.

Fotografering under kurser og aktiviteter

Writers Walk forbeholder sig mulighed til at tage billeder i forbindelse med kurser og aktiviteter. Hvis du som deltager ikke ønsker at blive fotograferet, bedes du give besked inden kursets start. Billederne bruges på www.writerswalk.dk og evt. i trykte materialer.

Overtegning
Hvis der ikke er plads på en aktivitet, får du besked med det samme.

Yderligere information
Har du brug for uddybende information, er du velkommen til at kontakte Writers Walk på kontakt@writerswalk.dk eller tlf. 26 13 72 60.

Forbehold for ændringer
Writers Walk tager forbehold for ændringer og fejl.

Kom med

Writers Walk sætter fokus på lysten og modet til at skrive.
Prøv en Writers Walk

Prøv en Writers Walk

Få en video tilsendt, hvor jeg guider dig på en Writers Walk. Videoen koster dig kun din mailadresse.

Og du får derudover en masse tips til at skrive og vandre. 

Tak! Nu skal du bare bekræfte din tilmelding i mailen, jeg har sendt til dig.