Natur og oplevelser i særklasse

Kanino-vandring og tangsafari på Endelave

Kom med på Kanino-vandring og tangsafari på Endelave

Endelave har masser af natur og aktiviteter at byde på. Vi er en række lokale aktører, der har slået os sammen og pakket en buket af oplevelser til dig, der har lyst til at besøge den lille ø i Kattegat. Du skal bo på øens hyggelige landsbykro, spise lækker mad og tilbringe et par dage i godt selskab.

Gå Kaninoen på to dage med spændende oplevelser

Vi har sammensat et program, der byder på vandring på Kaninoen med dens ophavskvinde, smagning af gode øl fra Endelave Bryggerlaug, besøg i Lægeurtehaven og en tangsafari med efterfølgende smagning af tangdelikatesser.

alt du har brug for at vide

Turen foregår:

Der er ikke flere ture programsat i 2022

Vi forventer at afholde nye ture i 2023. Udfyld formularen herunder, hvis du vil have tilsendt information om nye datoer for Kaninovandring og Tangsafari med meget mere på Endelave i 2023.

Alt dette er inkluderet:
 • Færgebillet tur-retur med MF Endelave
 • Overnatning på den hyggelige Endelave Kro idyllisk beliggende midt i Endelave By
 • Fuld forplejning:
  • Vandrefrokost (sandwich og vand på vandreturen)
  • Lækker tre-retters menu tilberedt af månedens råvarer på Endelave Kro (ekskl. drikkevarer)
  • Morgenmad med hjemmebagt brød, ost, pålæg mv.
  • Tangfrokost på Tanggården
 • Ølsmagning ved Endelave Bryggerlaug
 • Tangsafari ved Nordisk Tang
 • Rundvisning i Endelave Lægeurtehave
 • Vandring på Kaninoen med fortællinger undervejs
 • Lokal guide under hele opholdet

Guide: Birgit Juel Martinsen

Pris

2.595,- kr. inkl. moms (tillæg på 400 kr. for enkeltværelse)

Tilmelding: Udfyld tilmeldingsformularen for at tilmelde dig. Du modtager bekræftelse hurtigst muligt herefter. Vær opmærksom på, at der kan gå et par dage.

Tidligere afholdt:

14. – 15. maj 2022

21. – 22. maj 2022

10. – 11. september 2022

 

Har du spørgsmål?

Alle praktiske spørgsmål om turen besvares af Hanne Døssing. Du er velkommen til at ringe eller skrive til hende på mail hdoessing@gmail.com eller tlf. 20897750

Program for turen

Dag 1

Færgen til Endelave afgår fra Snaptun kl. 9.45 lørdag d. 10/9.

På Endelave Havn bliver I modtaget af jeres guide Birgit Juel Martinsen. Bagagen bliver hentet og fragtet til kroen, mens I begynder vandringen på Kaninoen. Efter et par timer når vi til Birgits sommerhus på Lynger, hvor frokosten nydes med udsigt over havet. Vi går ind over øen til kroen, hvor der bliver tid til et kort indtjekningsstop, før vi fortsætter til Lægeurtehaven.

Her venter en af Bryggerlaugets øl-entusiaster for at give os en ølsmagning krydret med historier fra Endelave.

Inden vi går tilbage til kroen og spiser aftensmad bliver der tid til en tur rundt blandt Lægeurtehavens mange særlige planter. Turens guide er nemlig også ansat i Lægeurtehaven og passer den i det daglige.

Middagen serveres på Endelave Kro, hvor I kan glæde jer til månedens tre-retters gourmetmenu. Kroparret sætter en ære i at bruge friske varer fra øen, der er aktuelle for sæsonen.

Vi går ca. 14 km i løbet af dagen. Turen er krævende med både stenstrand, sand, markveje og asfalt. Egner sig ikke til dårligt gående.

Dag 2

Efter en god nats søvn serveres en velsmagende og hjemmelavet morgenmad. Vi begynder dagen med en vandring til kysten, hvor vi skal på tangsafari.

Når vi er blevet beriget med anekdoter om tang og selv haft fingrene i vandet efter det, skal vi smage på det. Vi vandrer til Tanggården, hvor vi får serveret en enkel og delikat frokost, hvor tang indgår på forskellige måder.

Efter frokost finder vi tilbage til Kaninoen og vandrer til det fredede naturområde Øvre. Her kommer I til at opleve Endelaves svar på Skagens ‘Grenen’, hvor bølgerne slår mod hinanden på øens yderste spids.

Så er det tid til at gå tilbage til havnen, hvor færgen bringer jer til fastlandet igen.

Denne dag går vi igen ca. 14 km, men på mindre krævende underlag.

Her skal I bo

På Endelave Kro byder det nye forpagterpar Marie og Frederik velkommen med små, hyggelige værelser og super dejlig mad. Der er vask på værelserne og toilet og bad på gangen som på ægte, gammel kromanér.

Mod tillæg kan du bestille enkeltværelse, eller I kan booke et større værelse med fire sovepladser.

Se billeder og læs beskrivelser af værelserne og kroen her.

Endelave kro
Få information om nye datoer!

Udfyld formularen, så sender vi dig information, når vi har datoer for Kaninovandring og Tangsafari i 2023.

Luftfoto Endelave

Endelave en perle i Kattegat 

Årets Ø 2020-21 var Endelave. En lille perle af en ø, der ligger ud for Horsens fjord, ca. en times sejlads fra Snaptun. Her er tusindvis af kaniner, men kun omkring 150 beboere.

Kaninoen - pæl med blå kanin

Kaninoen – Endelaves Camino

En vandretur på kaninernes ø må naturligvis hedde Kaninoen. Den smukke vandrerute går 21 km  primært langs kysten øen rundt.

Vi deler ruten op og udforsker vestøen på dag 1 og den nordlige del på dag 2.

Tangsafari

Tanggården – Frokost og tangsafari

På andendagen begynder vi dagen sammen med Bjarne Ottesen fra Nordisk Tang som tager os med på tangsafari. Vi hører om tang og alle de muligheder, der er med det. Vigtigst så går vi selv på opdagelse med waders på og finder tangen, hvor den vokser.

Bagefter går vi til Tanggården, hvor vi skal spise frokost og smage lækker mad (og drikke) med tang.

Ølsmagning Endelave

Endelave Bryggerlaug

Endelave har måske et af Danmarks mindste bryggerlaug, men Endelave Bryggerlaug står bag fire helt unikke Endelave øl.

På førstedagen kommer du til at høre om Endelave Bryggerlaug og smager på øl udviklet af lauget. De sælges KUN på Endelave og har hver deres særlige historie.

Ølsmagningen foregår i Lægeurtehaven.

Lægeurtehaven rundvisning

Endelave Lægeurtehave

I Lægeurtehaven mødes de lokale til arrangementer, og nogle sælger deres hjemmelavede produkter i Ø-butikken. Du kan se hundredvis af lægeplanter og mærke og dufte til urter, der kan bruges til te,  snaps og medicin.

Vi har indlagt en rundvisning i haven, hvor du hører om den historiske have og Endelavehaven.

Birgit - guide på Endelave

Din guide

Birgit Juel Martinsen bor en stor del af året på Endelave, hvor hun passer Lægeurtehaven. Hun er initiativtager til Kaninoen, vandringen rundt om Endelave, der opstod i 2018 som en del af Aktiv Ø på Endelave.

Birgit er også forfatter og laver vandreture, hvor hun kombinerer vandring og skrivning. Når hun ikke er på Endelave, bor hun i Horsens med sin mand og den yngste af de tre sønner.

Fra en tidligere tur:

Tak for en super dejlig weekend. Fik så meget mere end en vandretur. Super-guiden Birgit med al sin viden og så oven i ølsmagning og tangsafari, var meget interessant at få med. En ø man har lyst til at se igen.

Lene Jensen

Deltager på Kanino-tur, maj 2022

Få information om Endelaves Kanino og Tangsafari

9 + 9 =

Endelave aften måge på havnen

Betingelser i forbindelse med købet

Ved tilmelding skal du angive en personlig mailadresse, som anvendes til udsendelse af kvittering, program og evalueringsskema. Vær opmærksom på, at din tilmelding først er registreret, når du har modtaget en kvittering pr. mail.

Tilmeldingen er bindende, og deltagergebyret refunderes ikke. Bliver du forhindret i at deltage, kan tilmeldingen overdrages til en anden. Vi skal have besked om overdragelse af tilmelding hurtigst muligt på mail til Hanne Døssing: hdoessing@gmail.com.

Betaling sker i forbindelse med tilmelding på Mobilepay: 649092 (Writers Walk).

Aflysning af turen og ændringer

Der kan ske ændringer i programmet i tilfælde af dårligt vejr (fx dagsregn).

Ved for få tilmeldinger kan turen aflyses. Deltagerne vil i det tilfælde få det fulde beløb refunderet.

I tilfælde af aflysning pga. sygdom eller andet uforudset fra turarrangørens side, refunderes det fulde beløb til deltagerne.

Fotografering under kurser og aktiviteter

Vi forbeholder sig mulighed til at tage billeder i forbindelse med aktiviteterne. Hvis du som deltager ikke ønsker at blive fotograferet, bedes du give besked inden turens begyndelse.

Overtegning
Hvis der ikke er plads på turen, får du besked med det samme.

Yderligere information
Har du brug for uddybende information, er du velkommen til at kontakte Hanne Døssing på hdoessing@gmail.com eller tlf. 20 89 77 50.

Forbehold for ændringer
Arrangørerne tager forbehold for ændringer og fejl.

 

Kom med

Writers Walk sætter fokus på lysten og modet til at skrive.