Mødet mellem natur og kultur

Aktiviteter i Endelave Lægeurtehave

Hør om det du ikke vidste

I Endelave Lægeurtehave finder du sjældne lægeurter og en samling af vilde planter fra Endelave. Her er magisk alrune, giftig galnebær og bulmeurt til flyvesalve. Der er også en masse lækre, smagfulde urter til te og snaps.

Siden april 2021 har jeg været haveleder i Lægeurtehaven på Endelave. Jeg tilbyder rundvisninger og  smagning af produkter fremstillet af urter fra haven.

Rundvisning i Lægeurtehaven

Rundvisning i den historiske have og Endelave-haven

Her får du historien om Foreningen Lægeurtehaven, te- og snapsehaven, de historiske temabede og fortællinger om udvalgte planter. Du hører også om bedene i Endelave-haven og lidt om sankning ved Endelaves strande.

Rundvisning varer ca. en time. Max 20 deltagere på en rundvisning.

Pris pr. person 50 kr. (entré er inkluderet – halv pris for medlemmer af Foreningen Endelave Lægeurtehave)

Smag på havens urter

Urterne i Lægeurtehaven er blevet brugt som medicin. Det gør vi ikke så meget mere. I stedet laver vi te og snaps på en del af dem. Du vil blive overrasket over, hvor forskelligt urtesnapse smager.

Du får historien om brændevin og hører om urterne. Mellem smagsprøverne er der lækre urtesnacks.

Kom og smag på snaps af fx bjørnerod, kvan, malurt, ambra, hyldeblomst, slåen, kvæde, lakrids, bronzefennikel, anisisop, birkeblade og perikon. Du vælger selv, hvad du vil smage på.

Lørdag den 29. juli kl. 14.00 – 15.30

Pris pr. person: 75 kr.

Blomst og bi i Endelave Lægeurtehave David Jervidal

Åbne rundvisninger

Søndag 30. juli 2023 kl. 14

Tirsdag 8. august 2023 kl. 14

Lægeurtehaven - gå og skriv

Grupper

Udover de åbne rundvisninger kan rundvisninger aftales ved min. 10 betalende deltagere eller 500 kr. Grupperabat 10% for 11-20 deltagere.
Ved flere end 20 deltagere gennemføres to rundvisninger. Mulighed for at aftale anden aktivitet for den ventende gruppe.

Hvem er rundviseren?

Hvad har Writers Walk at gøre med Endelave Lægeurtehave? Jo, facilitatoren (altså mig, Birgit), der tager skriveinteresserede med på vandreture, er også den eneste ansatte i Lægeurtehaven med ansvar for havens pasning og diverse formidlingsopgaver.

Kontakt

Har du spørgsmål vedr. rundvisninger og mulighed for at få din egen rundvisning på et andet tidspunkt, er du velkommen til at ringe til mig (Birgit Juel Martinsen) på tlf. 26 13 72 60.

Endelave-haven

Betingelser i forbindelse med køb hos Writers Walk

Ved tilmelding skal du angive en personlig mailadresse, som anvendes til udsendelse af kvittering, program og evalueringsskema. Vær opmærksom på, at din tilmelding først er registreret, når du har modtaget en kvittering pr. mail.

Tilmeldingen er bindende, og deltagergebyret refunderes ikke. Bliver du forhindret i at deltage, kan tilmeldingen overdrages til en anden. Writers Walk skal have besked om overdragelse af tilmelding hurtigst muligt på mail: kontakt@writerswalk.dk.

Betaling sker efter modtagelse af bekræftelse og faktura på Mobilepay: 649092.

Rabatter og tilbud kan ikke kombineres.

Aflysning/flytning af Writers Walk-aktivitet

Writers Walk forbeholder sig ret til at flytte en Writer's Walk eller andre aktiviteter til en anden dag i tilfælde af dårligt vejr (fx dagsregn), som umuliggør gennemførelsen af udendørs aktivitet. Deltagerne får mulighed for at vælge en anden, tilsvarende Writer's Walk, hvis den nye dato ikke passer.

I tilfælde af aflysning pga. sygdom eller andet uforudset fra kursusholders side, refunderes det fulde beløb til deltagerne.

Fotografering under kurser og aktiviteter

Writers Walk forbeholder sig mulighed til at tage billeder i forbindelse med kurser og aktiviteter. Hvis du som deltager ikke ønsker at blive fotograferet, bedes du give besked inden kursets start. Billederne bruges på www.writerswalk.dk og evt. i trykte materialer.

Overtegning
Hvis der ikke er plads på en aktivitet, får du besked med det samme.

Yderligere information
Har du brug for uddybende information, er du velkommen til at kontakte Writers Walk på kontakt@writerswalk.dk eller tlf. 26 13 72 60.

Forbehold for ændringer
Writers Walk tager forbehold for ændringer og fejl.

Kom med

Writers Walk sætter fokus på lysten og modet til at skrive.
Prøv en Writers Walk

Prøv en Writers Walk

Få en video tilsendt, hvor jeg guider dig på en Writers Walk. Videoen koster dig kun din mailadresse.

Og du får derudover en masse tips til at skrive og vandre. 

Tak! Nu skal du bare bekræfte din tilmelding i mailen, jeg har sendt til dig.